YENİ OYUN "MOMO" SAHNEDE | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

YENİ OYUN "MOMO" SAHNEDE

24.02.2016
Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nun düzenlediği “Çocuklarla Çocuklara Tiyatro Projesi” nin 4. Oyunu olan Momo 25 kişilik geniş kadrosuyla prömiyerini yaptı
Micheal Ende’nin yazdığı, M.Gökhan Bulut’un oyunlaştırıp yönettiği, müziklerini Ekin Gündü’nün yaptığı Momo ; küçük bir kızın hikayesini anlatıyor.
 
Momo bir şehrin amfi tiyatro yıkıntıları arasında aniden belirip yaşamaya başlayan bir kız çocuğudur. Kocaman bir ceketi ve ceplerinde birçok ıvır zıvırı vardır. En önemli özelliği insanları dinlemesidir. O, sakince dinlediği zaman insanlar arasındaki tüm sorunlar çözülmektedir.. 

O sırada şehirde gri adamlar belirmeye başlar. Gri adamlar yaşamın tüm eğlencesini insanlardan alıp karşılığında onlara zaman vaat etmektedirler. Böylece insanlar donuk ve mekanik hale gelirken, yaşamlarının eğlencesinden kalan zamanlar gri adamların olmaktadır. Gri Adamlar, Momo'yu yakalamak için peşine düştükleri sırada Kassiopeia adında bir kaplumbağa gelir Momo'nun yanına. Bu, yarım saat sonrasına kadar olabilecekleri gören bir kaplumbağadır. Bu özelliği sayesinde, Momo'yu gri adamlara yakalanmadan Hiç Kimsenin Evi'ne götürür. Bu evde zamanın ustası Hora yaşamaktadır. Momo onunla tanışır. Bu tanışmanın ardından Momo yaşadığı amfi tiyatroda uyanırken bulur kendini. Yanında Kassiopeia vardır ve çok zaman uyumuştur.

Bu arada da gri adamlar herkesi değiştirmişlerdir. Momo, tanıdığı insanları arar ama hepsinin değiştiğini ve artık onu dinlemediğini görür ve Kassiopeia'nın da yardımıyla usta Hora'nın dediklerini yapar ve insanları kurtarır.
               
Momo ; 28 Şubat , 6-27 Mart Pazar Günü 13:00’da Nejat Uygur Sahnesi’nde sergilenmeye devam edecek.
 
MOMO
Yazan: M.Ende
Yönetmen :M. Gökhan Bulut
Müzik: Ekin Gündü
Türkçeye Çeviri : Nur Tezel 
Sanat Yönetmeni: Ekin Gündü
Reji asistanı: Yeliz Güzel
Prova sorumlusu: Muhteşem Anlar
Dekor Tasarım: Tuna Öztunca , Füsun Öksüz
Kostüm Tasarım: Merve Doğan 
Kostüm Uygulama: Birgül Alparslan
Animasyon: Tuvana Uçuk
Müzik Düzenleme: Alevrin İpek Terzioğlu
Işık Uygulama: Kemalettin Çetin
Efekt uygulama : Fatma Büyükdurmuş
 
Oyuncular:
Hora:M.Gökhan Bulut
Momo: Zeynep Naz Kalender , Zeynep Gül Sabun
Gigi: Asena Topalalioğlu,
Nino: Muhteşem Anlar
Beppo:Özden Işıltan
Nicola: Nur Tezel,
Berber Fusi: Ali Ercan Berber, Barış Yarar
Kasseopea:Rıfkı Kesepara
 
Gri Adamlar: Yeliz Güzel, Caner Turan , Burak Orhun Avcı, Aleyna Karagöz, Batuhan Başıbüyük, Hasibe Saraç
 
Çocuklar: Berke Zorlukaya, Berra Ozan, Furkan Toylar, Defne Aksu , Emrecan Tatlıcı, Beste Çelik,  Şevval Gökçen, Alara Sözer, Gayenur Albayrak
 
Oyunumuz +7 yaş grubu için uygundur.